Chemie

Icon Chemie_grijs 184x184

De (petro)chemie is bij uitstek de sector waar de best getrainde brandwacht of brandweerman de juiste oplossing is. Of het nu gaat om basis-chemie, voedingsingrediënten, coatings of procesindustrie – kenmerken zijn de grootschaligheid en de concentratie ervan. En de impact wanneer het fout gaat. Hetgeen niet vaak gebeurt en vrijwel altijd een combinatie is van (menselijke) factoren, waarmee in de het design geen rekening gehouden werd. Maar wél grote consequenties heeft voor het bedrijf, de werknemers en de omgeving.

Aan het werken in deze omgeving moeten dus ook in preventie de hoogste eisen worden gesteld. BCN levert maatwerk voor Artikel 31 en BRZO bedrijven. En werkt dus zowel met brandweermannen met een volledige opleiding manschap A en B, als volledig opgeleide industriële brandwachten. BCN levert vaak volledige teams. Teams waarbinnen de balans wordt gezocht tussen preventisten en repressieven. Teams waarin juist mensen worden aangesteld die ook werkervaring hebben opgedaan als contractor, operator of cleaner.

Currency in training en certificering zijn vanzelfsprekend. Maar daarnaast levert BCN in samenwerking met haar opleidingspartners ook scenario-trainingen voor zowel ingehuurd als vast personeel. Met scenario-trainingen wordt op bedrijfsspecifieke risico’s getraind door de hele veiligheidsorganisatie. Zodat de safety organisatie volledig geïntegreerd is met die van de klant. En dus verder gaat dan het uitvoeren van de procedure.

Als opdrachtgever kunt U bij BCN terecht voor zowel kleine als grote teams.

Als brandwacht kunt u bij BCN terecht voor korte opdrachten, maar ook voor een carrière. Wij bieden een volledig opleidingstraject van Mangatwacht tot en met First Responder (JOIFF).